מהי מחלת ה-FMF
מחלה שכיחה מאוד בארץ ככל הנראה עוד מתקופת התנ"ך. למרות זאת היא זוהתה כמחלה רק באמצע שנות הארבעים של המאה שעברה. השכיחות הגבוהה של המחלה ביהודים ממוצא ספרדי זוהתה בשנות ה-50 של המאה-ה-20. הריכוז של תפוצות מארצות מזרח-תיכוניות רבות בארץ ישראל אפשרה לרופאים בארץ היכרות מעמיקה עם המחלה שלא הייתה ידועה קודם לכן במערב. מחקר רב נעשה על המחלה בישראל והיא זוכה (ובצדק) למודעות גבוהה עקב השכיחות הגבוהה של המקרים בארץ. תדירות המקרים ביהודים אשכנזים היא 1:70000 בעוד שתדירות המקרים ביהדות ספרד היא בין 1:250 לבין001:10
קדחת ים תיכונית משפחתית (FMF) - התסמינים
סימני מחלה: אירועים חוזרים של התקפי חום גבוהה מלווים כאבי בטן (הסימן השכיח ביותר בזמן התקף FMF) וכאבי פרקים. כאבים בבית החזה, הנובעים לרוב מדלקת בקרום הריאות. הגירוי בקרום הריאה מופיע כחלק מההתקף הבטני או כהתקף בפני עצמו. כשליש מהנשים החולות במחלה הזו. סובלות גם מבעיות פוריות הנובעות מדלקות חוזרות ברירית חלל הבטן.
הסיכון הגדול במחלה שללא טיפול יכולה לערב את הכליות ולגרום לאי ספיקת כליות סופנית בגיל הצעיר. התרופה המקובלת הינה "קולכיצין" ויש חשיבות רבה ללקיחת התרופה הן למניעת התקפים הן למניעת סיבוכים.
דגשים: הקפדה על לקיחת תרופות, במידה והילדים מתלוננים על כאב ניתן לתת כדור נוגד כאב בהתאם להרגל של הילד ובתיאום עם צוות רפואי.
למי מתאימה העמותה שמחה לילד - לחץ כאן
טופס בקשת הצטרפות לפעילות עמותת שמחה לילד