בחירת שפה: english hebrew

מידע על מחלות

ילדים עם אפילפסיה

ילדים עם אפילפסיה Epilepsy

אפילפסיה היא מחלה של מערכת העצבים המרכזית, כלומר של המח עצמו.

במילים הכי פשוטות אפילפסיה היא קצר חשמלי במח. מה זה אומר בדיוק?תארו לעצמכם שכדי שהמח יצליח להעביר פקודה למי מהאיברים בגופנו הוא חייב לעשות זאת על ידי מעבר אותות חשמליים בנתיבים מאוד מסוימים וצרים (כמו חוטי חשמל= עצבים). כאשר מסיבה כלשהי עצבים נוספים שנמצאים בדרך ולא קשורים לתהליך שהמח רוצה לעשות מופעלים גם הם- נוצר קצר, וממנו הכל משתבש והמח נכנס לסערה חשמלית.

איך הגוף מגיב לעודף החשמל המתרוצץ במח? כל שרירי הגוף מופעלים ונרפים ללא סדר והאדם נראה מפרכס ומתכווץ. כמו כן נראה נעילת שיניים, קצף שיוצא מהפה, לעיתים קרובות במהלך ההתקף הילד לא מצליח לשלוט על סוגריו ותהיה בריחת שתן.חשוב להדגיש שאפילפסיה היא מחלה התקפית, כלומר הילד לא נראה או מרגיש חולה כל הזמן, למעשה חלק גדול מהילדים מצליחים לנהל אורח חיים שגרתי בין התקף להתקף. אך לצערנו קשה מאוד לחזות מתי יהיה ההתקף הבא.

מה גורם לאפילפסיה? מהי מחלת אפילפסיה - יש הרבה סיבות למחלה בין אם זה בעיה בגנים שהורישו לילד הוריו, חבלה מנפילה או ניתוח במח והרבה פעמים הסיבה כלל לא ידועה.אנחנו גם לא כל כך יודעים מה בדיוק גורם להתקף, זה מאוד אישי ומשתנה בין ילד לילד. לרוב לא נדע זאת אף פעם. אך, חשוב מאוד, לשאול את ההורים באיזה סיטואציות יש להיות מוכנים וחשדנים יותר לכך שהילד עלול להיכנס להתקף אפילפסיה; דוגמא: עייפות, חוסר שינה, אכילת שוקולד, אורות מרצדים, צלילים גבוהים ועוד.

הטיפול בהתקף אפילפסיה הוא פשוט מאוד, והוא נובע מכך שבלי תרופות וציוד לא נוכל לעשות הרבה, ולכן נשתדל כמה שיותר להימנע מלהזיק לילד עד שיבוא צוות רפואי.

סיוע לילדים עם אפילפסיה

אז מה עושים?(או יותר נכון לא עושים?)לא נלחמים עם הילד! לא מונעים ממנו להתכווץ ולפרכס- הוא ינצח ובדרך גם ישבור משהו.. לא דוחפים שום דבר לפה , לא מוציאים לשון, לא שופכים מים, לא מכניסים כלום לפה (כולל תרופות) – זכרו שהילד יכול בקלות להיחנק כאשר הוא באמצע פרכוס.אפשר לנסות להשכיב אותו על הרצפה כדי שלא יפול ממקום גבוה, ולרפד ככל הניתן את ראשו שלא יקבל מכה מהחפצים מסביב. לא להיבהל אם רואים שהלסתות של הילד ננעלות – ובטח לא לנסות לפתוח אותן, זה קורה לעיתים קרובות וחולף מעצמו בסוף הפרכוס.

 


למי מתאימה העמותה שמחה לילד - 
לחץ כאן

טופס בקשת הצטרפות לפעילות עמותת שמחה לילד

 


 

לפרטים נוספים ויצירת קשר:
שמחה לילד - מספר העמותה 580422715 | תנאי שימוש באתר